RECOMANDARE

Oferte speciale

Produse vizualizate

Kant după Duchamp Mărește

Kant după Duchamp

973-85788-3-3

New product

Autor: Thierry DE DUVE

Editura IDEA Design & Print 

Traducere de Virgil Stanciu

Thierry de Duve propune o abordare a artei - moderne - pornind de la readymade-ul lui Duchamp si evidentiind ca este depășită teoria esteticii formulata de Kant (“acest lucru este frumos”), iar reperul trebuie sa fie  judecata “acest obiect este artă”.

More details

Acest produs nu este în stoc momentan

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 26 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 26 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,30 lei.


26,00 lei (cu TVA)

Caracteristici

Anul apariției 2003
Colecția Balcon
I.S.B.N. 973-85788-3-3
Interior alb-negru
Dimensiuni 14 x 23 cm
Număr pagini 360 p.
Tip de produs carte tipărită

Descriere

CUPRINS:

Mulțumiri;

PARTEA I: UNIVERSALUL ȘI SINGULARUL;

1. Arta era un nume propriu (Actul întâi: în care aterizați din cosmos și vă întrebați: ”ce este arta?”; Actul doi: în care împărtășiți necazul omenirii și vă puneți întrebarea: ”ce ar trebui să fie arta?”; Actul trei: în care nu mai sînteți decît dumneavoastră înșivă și știți ce artă vă place și ce artă vă displace; Actul patru: în care dați peste o teorie a artei și vă pregătiți să părăsiți Planeta Modernitate);

2. Se dă cazul Richard Mutt (Prefață; Avertisment; Comparație algebrică; Faptele: Richard Mutt și Louis Eilshemius; Date suplimentare: Richard Mutt și Alfred Stieglitz; Demonstrație? Și mai multe date: Richard Mutt și Alumnii Școlii Cutiei cu Cenușă; Demonstrație?).

PARTEA A II-A: SPECIFICUL ȘI GENERICUL;

3. Readymade-ul și tubul de vopsea (Veriga lipsă; Culoarea pură este pentru pictura pură ceea ce este abstracțiunea pentru artă în general; Readymade-ul este pentru artă în general ceea ce este tubul de vopsea pentru pictura modernă; L'impossibilité du fer; La figuration d'un possible; Diviziunea divizionistă a muncii; Le célibataire broie son chocolat lui-même; Transition);

4. Monocromia și pânza virgină (Cîteva fapte interpretate; Cîteva interpretări factuale; Cîteva fapte reinterpretate; Cîteva reinterpretări factuale; Alte fapte reinterpretate; Alte reinterpretări factuale; O reinterpretare critică; O critică reinterpretată). 

PARTEA A III-A: ORICE ȘI TOTUL;

5. Kant după Duchamp (Frumoasele vremuri de altădată; Arta fără estetică versus estetica fără artă; Critica judecății estetice moderne; Modern sau postmodern?);

6. Fă ce vrei (Dada, pivotul; Fă orice ca să...; Fă orice, cu condiția...; Imperativul categoric al artei moderne; Fă orice, în așa fem încât...).

PARTEA A IV-A: DUPĂ ȘI ÎNAINTE;

7. Arheologia modernismului pur (Cu un dram de sare; Despre discipline: modernismul restrîns și cel generalizat; Despre convenții: testare și mărturie; Despre critică: paradigma lingvistică și enunțiativă; Cele patru ingrediente ale maionezei enunțiative; Întâlnirea dintre un obiect și un autor; Întîlnirea dintre un obiect și o instituție; Modernism ”fără pretenții”); A rebours);

8. Arheologia modernismului practic (Cu un dram de sare; Funcția critică a artei și proiectul emancipării; Alternativa Rodcenko/ Bonnard; Proiect versus maximă; Contra Duchamp).

INDEX.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Kant după Duchamp

Kant după Duchamp

Autor: Thierry DE DUVE

Editura IDEA Design & Print 

Traducere de Virgil Stanciu

Thierry de Duve propune o abordare a artei - moderne - pornind de la readymade-ul lui Duchamp si evidentiind ca este depășită teoria esteticii formulata de Kant (“acest lucru este frumos”), iar reperul trebuie sa fie  judecata “acest obiect este artă”.

19 alte produse în aceeași categorie: