Refacerea viilor vătămate de accidente climatice și boli fiziologice
Autor: Gh. BERNAZ
Influența factorilor de mediu asupra viilor și soluțiile la bolile provocate de aceștia sunt analizate în această carte de către Gh. Bernaz.
COSTURI DE PLATĂ ȘI LIVRARE-
- 8 lei - plata prin TRANSFER BANCAR, expediție cu Poșta Română
- 14 lei - plata RAMBURS, expediție cu Poșta Română (metodă de expediție IMPLICITĂ)
- 17 lei - plata TRANSFER BANCAR, expediție cu curier, direct la adresă (preț valabil doar în localitățile aflate în zona 1 de acoperire)
- 23 lei - plata RAMBURS, expediție cu curier, direct la adresă (preț valabil doar în localitățile aflate în zona 1 de acoperire)
Această carte poate fi cumpărată și de pe www.rosfera.ro, unde sunt prezentate diverse produse românești.
CUPRINS:
Prefaţă;
1. ACCIDENTE CLIMATICE
1.1. BRUMELE ŞI INGHEŢURILE TÂRZII DE PRIMAVARĂ (1.1.1. Analiza producerii temperaturilor scăzute; 1.1.2. Efectele temperaturilor scăzute asupra viţei de vie şi pagubele produse; 1.1.3. Organizarea apărării împotriva brumelor şi îngheţurilor de primăvară; 1.1.4. Măsuri agrotehnice pentru refacerea viilor vătămate de brumele şi îngheţurile de primăvară)
1.2. ÎNGHEŢURILE TIMPURII DE TOAMNĂ;
1.3. ÎNGHEŢURILE DIN TIMPUL IERNII (1.3.1. Rezistenţa la ger a viţelor; 1.3.2. Măsuri de apărare împotriva gerurilor din timpul iernii; 1.3.3. Refacerea viilor vătămate de gerurile din timpul iernii);
1.4. VÂNTURILE;
1.5. USCĂCIUNEA;
1.6. VEŞTEJIREA VIŢELOR;
1.7. OPĂRIREA STRUGURILOR;
1.8. GRINDINA (1.8.1. Pagubele produse de grindină; 1.8.2. Metode de apărare împotriva grindinei; 1.8.3. Refacerea capacităţii de producţie la viile grindinate; 1.8.4. Redresarea plantaţiilor de portaltoi vătămate de grindină);
1.9. PAGUBE ARTIFICIALE (1.9.1. Principalele surse de poluare pentru agricultură; 1.9.2. Poluarea atmosferică; 1.9.3. Pulberile; 1.9.4. Poluarea apelor; 1.9.5. Diverse);
2. BOLI FIZIOLOGICE
2.1. TULBURĂRI ALE DISTRIBUŢIEI ALIMENTELOR (2.1.1. Meierea; 2.1.2. Filarea; 2.1.3. Brunisura; 2.1.4. Înroşirea frunzelor şi flavescenţa (îngălbenirea) neinfecţioasa);
2.2. TULBURĂRI ÎN ECONOMIA APEI (2.2.1. Excesul de apă; 2.2.2. Asfixia radiculară; 2.2.3. Tiloza; 2.2.4. Ofilirea inflorescenţelor şi a ciorchinilor);
2.3. TULBURĂRI ALE NUTRIŢIEI MINERALE (2.3.1. Carenţa de potasiu; Carenţa de magneziu; 2.3.3. Nutriţia cu calciu; 2.3.4. Cloroza (carenţa de fier); 2.3.5. Nutriţia cu sulf; 2.3.6. Nutriţia cu bor; 2.3.7. Carenţa de zinc; 2.3.8. Nutriţia cu mangan; 2.3.9. Nutritia cu cupru; 2.3.10. Aciditatea solului; Solurile salifere (sărături);
BIBLIOGRAFIE.