- La reducere!
- -15%
În căutarea sensului pierdut (vol. I-II)
Autor: Dumitru Constantin DULCAN
Autorul, psihiatru și neurolog, prezintă, folosind și argumente științifice, conștiința, rolul creierului în funcționarea organismului, dar și legăturile energetice între om și univers, între om și celelalte organisme.
COSTURI DE PLATĂ ȘI LIVRARE
-
- 8 lei - plata prin TRANSFER BANCAR, expediție cu Poșta Română
- 14 lei - plata RAMBURS, expediție cu Poșta Română (metodă de expediție IMPLICITĂ)
- 17 lei - plata TRANSFER BANCAR, expediție cu curier, direct la adresă (preț valabil doar în localitățile aflate în zona 1 de acoperire)
- 23 lei - plata RAMBURS, expediție cu curier, direct la adresă (preț valabil doar în localitățile aflate în zona 1 de acoperire)
Această carte poate fi cumpărată și de pe www.rosfera.ro, unde sunt prezentate diverse produse românești. Pentru o comandă plătită cu cardul, se poate folosi si site-ul emag.ro (vă rugăm să alegeți produsul vândut și livrat de INFOCUS).
Iata ce scrie autorul despre primul volum al cartii In cautarea sensului pierdut: ”Primul volum este dedicat începuturilor mele spirituale, care sunt indisolubil legate de lumea satului în care m-am nascut, de oamenii langa care am copilarit, de evenimentele si experientele pe care le-am traversat acolo. Acum majoritatea acestei lumi este de mult trecuta în taramul umbrelor. Din acest motiv am dorit sa las un document scris, cât mai fidel posibil, asupra satului vazut de mine în preajma celui de-al doilea razboi mondial.
În efemera noastra trecere prin istorie si perpetua alergare spre mai bine, totul se schimba, se transforma si piere. Nici o viata nu este inutila, de vreme ce întruneste în sine toata istoria si inteligenta Universului. Privind din aceasta perspectiva, mi-am propus s-o fixez în memoria eternitatii.”
Stela Maria Ivanes scrie in Cuvantul inainte pus la inceputul celui de-al doilea volum al cartii In cautarea sensului pierdut - Creierul si noua spiritualitate. Se fac referiri cu argumente solide la resursele noastre latente, adanc ingropate in noi, care zac neutilizate (folosim doar 10% din creierul nostru! Iar alte cercetari vorbesc de doar 2%). Prin imagerie mentala acestea pot face minuni in vindecarile spectaculoase, chiar si in bolile incurabile. Imageria mentala declansata si pusa la treaba prin intentia vointei, prin perseverenta repetatii si increderea deplina a reusitei deblocheaza aceste resurse ascunse: calitati, potente, gene sau parti de ADN ce nu erau utilizate si ar fi putut ramane astfel pana la moarte. (...) Ceea ce gandim, acel ceva devenim! - enunta Dumitru Constantin Dulcan un mare Adevar. Caci focalizarea pe ceva aduce intreaga energie acolo si, la nevoie, o ia din Campul informational Universal. Unde este gandul, acolo este energia!; Sa mai comentam cat gresim astazi cand ne preocupa, permanent, mai mult gandul cel rau - angoase, razbunari, meschinarii, griji, ticalosii de-a dreptul. (...)
Un fragment din al doilea volum al cartii In cautarea sensului pierdut ar fi relevant pentru noua abordare a creierului si a constiintei propusa de autor: „O alta conceptie despre constiinta, care prinde tot mai mult teren, este aceea a unei viziuni adusa din fizica cuantica si in acord cu unele modele spirituale asupra lumii. Este conceptia unei constiinte extinse, care ofera o perspectiva noua asupra constiintei ca fenomen in sine si asupra relatiei dintre constiinta si Univers.“
CUPRINS:
Volumul I - Intalnirea cu destinul: Cuvânt înainte; O întâlnire ciudata; Ratacitor pe caile destinului; Exilat pe Terra; Familia în care am venit pe lume; Lumea satului meu din perspectiva psihologica; Horele din sat; Primii ani de scoală; Primele iubiri; Anii de facultate; Drumul spre „Inteligenta materiei”; Anii de întuneric; Drumul spre universitate; Semne în umbra mortii; Câteva impresii de calatorie; Oameni si prieteni ramasi în universul meu spiritual.
Volumul II: Cuvânt înainte de Stela-Maria Ivanes; Cuvântul autorului; Noile ipostaze ale creierului uman; Implicatii ontologice si finalitate în neurogeneza si neuroplasticitate; Creierul si constiinta; Creierul si emotiile; Constiinta de dincolo de moarte; Lectiile psihologiei transpersonale; Starile modificate ale constiintei; Omul în fata religiei; Creationismul si evolutia; Criza spirituala a omului modern; Avertismente din „eter” pentru o noua spiritualitate; Neuroteologia; Societatea, astazi; Longevitatea în noua spiritualitate; Sugestii pentru alimentatia viitorului; Spiritualitatea si societatea de maine; Bibliografie.